donderdag 14 februari 2013

Fontaine La Vaucluse en L'Isle sur la Sorge

14/2 We doen onze wandeling van anderhalf jaar geleden helemaal over.




Er is nu wel veel meer animatie, ondanks dat het half februari is en toen eind september, zijn nu veel winkeltjes en ook het museum open terwijl er toen alleen enkele restaurantjes open waren.
Fontaine de Vaucluse staat voor de bron van de rivier, de Vaucluse dus.






Hier en daar zijn er nog watermolens overgebleven, ze werden oa gebruikt bij de papierfabriek van het museum.





De camperplaats is hier heel groot en heeft watervoorziening en wc's of moet ik zeggen was heel groot want als we even binnenstappen in de toeristische dienst vertelt mens ons daar dat er vanaf volgend jaar een nieuwe camperplaats komt aan de andere kant van het dorp.
Voor zover ik het begrijp gaat dit verder uit het centrum liggen en meer kosten maar het zou wel volledig uitgerust zijn (dat heeft die andere ook volgens ons boek maar geen vd 2 keer we er waren hadden we daar electriciteit) met alle modcoms.


In de namiddag bezoeken we L'Isle sur la Sorge.
Hier is het ook aangenaam wandelen met nog een heel pak watermolens en oude winkeltjes en andere oude gebouwen.




Het kleine zusje van ons speelgoedmuseum









woensdag 13 februari 2013

Weg van de Wind


13/2 We zijn hier weg vandaag, ondanks de mooie omgeving is de wind echt niet te doen, ons mobke leek wel om te waaien heel de nacht, dat vond ik nu echt beangstigend se, pff heb uren wakker geleden, de Ghislain had daar nochtans gene last van, die heeft geslapen als een luidruchtig rozeke :) behalve dan de 3 keer dat ik hem wakker heb gemaakt om naar de wc te gaan, tja zenuwen werken op mijn blaas denk ik.

We besluiten om te beginnen richting België te rijden, Arles en Les Saintes Maries zijn voor een andere keer. Nieuwe bestemming wordt Avignon, de cp daar staat ons niet zo heel erg aan, het is een bewaakte parking maar ziet er toch niet echt zo safe uit. Maar ja, het is er wel gratis en ik zie inderdaad een bewakingsagent rondlopen dus we wagen het er toch maar op om even met een pendelbusje de stad in te trekken.

Voor de geïnteresseerden: de cp is niet zo handig te vinden met de uitleg uit ons boek (allez voor ons toch niet), misschien wel met de coördinaten maar mijne gsm-gps neemt die ni aan, je moet dus echt wel goed uitkijken en de parking bordjes volgen van de parking en pendel Ile de Piot en niet te zeer voortgaan op het adres, met het adres kwamen wij aan een camping uit, als je daar ook bent, dan moet je terug naar de andere kant van de brug (niet over het water maar gewoon de andere kant van de brug). De pendelbus brengt je in 5 min tot aan de rand van het centrum, als het weer goed is, kan je net zo goed te voet gaan, dan heb je vanop de brug zicht op de rivier en de stad en ben je er ook wel op 10min.









De stad is druk maar heeft mooie hoekjes en gebouwen, de pont d'Avignon is betalend dus we houden het maar op een foto van opzij, het is al redelijk laat en tja 't is een brug, so what :).


Na ons bezoekje aan de stad rijden we nog een stuk verder, op zoek naar een betere overnachtingsplaats. We kiezen voor Fontaine Le Vaucluse, we hebben daar es gestaan en dat was een goeie camperplaats. Van de vorige keer hebben we geen foto's want toen waren net onze fotoapparaten gestolen.We hebben nu dus de kans om dat in te gaan halen. Maar das voor morgen, nu eerst rustig zonder storm gaan slapen.


dinsdag 12 februari 2013

12/2 Elke voormiddag is er hier vismarkt aan het haventje, de mannen gaan snachts uit vissen en voornamelijk de vrouwen doen dan de verkoop aan vaste kramen. We gaan daar dus maar eerst eens naar kijken, het aanbod is beperkt maar het is wel een leuk marktje, in de zomer zal het zeker de moeite zijn. Alles hier laat trouwens vermoeden dat het hier in het toeristisch seizoen een drukte van jewelste moet zijn. Wel zo dom geweest van geen foto te nemen van de markt.

Na het middageten is er weer tijd voor een wandeling want ook hier is er weer ne kustweg die we voor een stuk willen uitproberen.

Het eerste deel is makkelijk lopen, gewoon straten en eventueel stukje strand volgen, we komen daarbij voorbij een plek waar opgravingen werden gedaan, er zijn muren blootgelegd maar het is niet echt zeker waar dit alles toe gediend heeft.






Het is een heel afwisselend beeld dat we zo krijgen van de omgeving, de wandeling voert langs strand en rotsen helemaal tot aan de vuurtoren die je vanuit Carro in de verte ziet (zie foto van gisteren).











maandag 11 februari 2013

Verjaagd :)


11/2 Maandag, werkdag en we bespeuren als we tamelijk laat deze vakantie wakker worden, enige bedrijvigheid rond ons plekje aan de haven. Blijkbaar gaat men er beginnen werken en moeten we dus weg. Mevrouw de havenkapitein vraagt ons ook om ons te komen registreren en betalen. Jakkes, dat waren we al bijna vergete, deze CP is eigenlijk betalend :p, 8euro volgens den boek maar nu al 10. 
Nu ja, het is onze 4de nacht hiere en we moeten er maar ene betalen dus 4 voor de prijs van 1 dat valt nog mee :).
We nemen er de kaart bij en kijken waar we naartoe zouden gaan, Gh wil Saintes Maries de la Mer nog wel es zien maar dat is wel redelijk ver uit de richting, dat is nu ook weer niet echt de bedoeling, toch zeker niet voor vandaag. We zoeken dan maar een CP in die richting zodat we eventueel morgen nog verder kunnen toch ernaartoe rijden, als we vandaar op huis afgaan zouden we langs Arles (cf Van Gogh) passeren en dat zie ik dan wel weer zitten maar eerst dus halverwege ernaartoe een plekje zoeken. 

Het wordt Carro, een klein plaatske op een schiereiland tegen de Camargue aan. Er is ietsje verder daar ook nog een plaats zodat we eventueel nog de keuze hebben als er iets tegenvalt.
Eerst Marseille nog voorbij, wat een drukte pfff, niet leuk. En dan hup naar Carro en dat valt heel erg mee, het staat ons allebei aan, ruig, zee langs alle kanten, keihoge golven en de CP valt ook mee. Alleen die wind ... hopelijk morgen minder.

Zicht vanuit de mob als we parkeren.


We maken nog een wandeling, nemen wat (nu ja veel dus) foto's en kruipen dan lekker warm in ons mobje.











Eigenlijk ben ik hie rniks mee want kan de namen in het
Nls al ni onthouden :p

Ook vanuit de mob getrokken